Hakkımızda

Ekmekler

Ekşi Maya Nedir?

Ekşi Maya, doğanın bize hediyesi, ekmek yapımı için 5000 yıldır kullanılan;  un ve su birleşiminden elde edilen tamamen doğal bir maya türüdür.

Menüdeki ekmekleri de siz mi yapıyorsunuz?

Menümüzde kullanılan tüm ekmekler, tatlılar, kruvasanlar, soslar ve ezmelerin tamamı Ekşi Maya mutfağında üretilmektedir.

Ekşi Maya ile yapılan ekmeğin faydaları nelerdir?

Ekşi Maya’lı ekmek uzun süre fermente olmakta ve tamamen doğal unlar kullanılarak hazırlanmaktadır. Bu nedenle bu ekmekler uzun süre tok tutar, sindirim sistemi ve bağırsak florası için oldukça faydalıdır, içerisinde B12 vitamini bulunur. Doktor kontrolünde maya alerjisi, kilo problemi olan ve hamile kişilere tavsiye edilir.

Ekşi Maya’lı ekmek ne kadar sürede yapılır?

Ekşi Maya’lı ekmeklerimiz 1 saat yoğurma, 4 saat oda sıcaklığında, 12-24 saat soğuk hava depolarımızda mayalama ve 10 saat dinlendirme olmak üzere yaklaşık 40 saatte hazırlanmaktadır.

Evlere ekmek servisi var mı?

Bir gün önce verilen siparişleri; Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri belirli bölgelere ekstra bir ücret alınmadan ve ekmek sınırlaması olmadan
evlerinize getiriyoruz. Sipariş ve detaylı bilgi için; 0530 440 62 92 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Ekşi Maya lı ekmekte glüten var mı?

İçerisinde un ve maya kullanılan tüm ürünlerde glüten mevcuttur. Glütensiz ekmeğimiz dışındaki tüm ekmeklerimizde glüten mevcuttur.

Glüten alerjim yok, yinede glütensiz ekmek mi tüketmeliyim?

Yapılan araştırmalara göre glüten alerjisi veya çölyak olmayan kişilerin uzun vadede glütensiz beslenmesinin vücutları için faydadan daha çok zararı olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle doktorunuz tarafından konulan bir teşhis olmadığı sürece glütensiz beslenmenize gerek yoktur.

Glüten alerjim var, ekşi mayalı ekmek tüketebilir miyim?

Glüten alerjisi olan misafirlerimiz doktor kontrolünde, Ekşi Maya’lı ekmek tüketebilirler. Bunun sebebi; Ekşi Maya’nın uzun süre un ile fermente olması ve midemizi rahatsız eden tahılları önemli bir kısmının bu aşamada parçalanması.

 Siyez unu en iyisi diğer unlar sağlıksız mıdır?

 Siyez unu atalık buğday olarak geçen kalın kabuklu bir buğday türüdür. Bu sebeple seneler içerisinde dış etkenlerden etkilenmediği ve genetik yapısını koruduğu bilinmektedir. Biz Ekşi Maya olarak Siyez, Karakılçık, Üveyik gibi kıymetli atalık buğdaylara ek olarak ülkemizde doğru şekilde yetiştirilen tüm buğday türlerinin ayrı ayrı önemi olduğuna ve hepsinin doğru şekilde işlendiği taktirde faydalarının oldukça fazla olduğunu görüyoruz.